ÖjaTorpet

ÖjaTorpet -  en sommardröm och din avkoppling för höst- och vårhelger


Nu finns möjlighet att hyra vårt kära torp. Det är ett charmigt lite hus som ligger avskilt med utsikt över fälten. Trots att, eller kanske just för att, det varken finns el eller rinnande vatten i huset så kan du helt koppla av från en stressig vardag. Under 2020 har vi dock dragit fram kallvatten och byggt både en diskbänk samt en utedusch, vilket underlättar för livet i torpet. Det finns många smarta lösnignar som gör att det fungerar förvånansvärt väl att leva under enkla förhållanden. Visa barnen vad  naturen har att erbjuda, ta en promenad i skogen, titta ut över fälten, luta dig tillbaka och lyssna på suset i träden. Tänd en brasa i öppna spisen eller laga mat på vedspisen som man gjorde förr, spela spel, läs en bok eller njut av att bara ta det lugnt. Det finns även gott om utflyktsmål med allt från Julita, vackra slott (Stora Sundby och Ericsbergs slott) att besöka, gårdsbutiker Solby Gård, Magdakullan och mycket mer.

Boka via Airbnb här

Vattnet får du via slangen som är framdragen, varma sommardagar blir det rejält varmt då slangen ligger i solen. Behöver du varmvatten finns en rejäl kasrtull med en tappkran på gör att du enkelt kan värma vattten på gasolspisen och slipper skvimpa runt det heta vattnet. Mat förvaras i ett gasolkylskåp. Den smidiga portabla duschen kan användas både när man diskar utomhus och för att duscha dig själv utomhus. För den som saknar vanliga duschen för mycket går det bra att låna på gården ett par km från huset.


Toaletten finns inomhus och trots sin enkla funktion (en separett som drivs med en fläkt) så säger våra gäster att den inte luktar alls.


Ljus får du från fotogenlamporna eller tända ljus. När det blir kallare utomhus värmer ni er framför brasan eller eldar i kaminen.

I närheten

Cykla runt i omgivningarna, säg till så kan ni kan hyra cyklar. Julita Gård ligger ca 15 min bilväg from ÖjaTorpet där även barnen kan underhållas av Pettson och Findus. Parken Zoo uppskattas även det av barnen och ligger ca 20 min med bil från huset. Där hittar man även Tuna Park som har flera butiker liksom flera  stora matbutiker. En bra liten Icabutik finns även 5 min bort i Stora Sundby. Golfbanor finns flera, närmaste ca 25 min bort. Det finns en fin badsjö som heter Aspen påväg mot Julita, man kan även bada i Hjälmaren vid Stora Sundby Slott mindre än 10 minuter bort.